بارکد عبارت است از انتقال داده ها از طریق امواج نورى. آنها مجموعه اى از خطوط میله اى موازى با عرض هاى گوناگون (پهن و نازک)هستندکه اندازه هر خط معنا و مفهوم خاصى براى دستگاه بارکدخوان دارد.در حقیقت دستگاه بارکدخوان ماشینى است که اطلاعات را به شکل بصرى بر روى صفحه نمایش مى دهد.

ضرورت استفاده از بارکد :
گرداندن یک فروشگاه کار مشکل و پردردسرى است. مدیران و صاحبان آن باید از میزان موجودى که از هزاران کالاى کوچک و بزرگ دارند، مطلع باشند (کالاهایى که مجبور به خرده فروشى آن هستند و در زمان طولانی از انبارهایشان بیرون می روند . ) همین طور که فروشگاهها، بزرگ و بزرگتر شدند تا به فروشگاههاى زنجیره اى امروزى رسیدند، کار مشکل و مشکل تر شد. نخست مجبور شدند در فروشگاهها را هرچند وقت یکبار ببندند و تمام کیسه ها و بسته ها و این کنسرو ها را شمارش کنند . کار بسیار دشواری بود .
این کار سخت و هزینه بردار بیش از یک بار در سال انجام نمى شد (انبارگردانى)، بنابراین مدیران فروشگاه ها مجبور بودند بیشتر کارهایشان را بر اساس حدس و گمان انجام دهند و در نهایت این نیاز مادر اختراع شد !
* تبدیل اعداد به بارکد و خواندن بارکد نیاز به استاندارد مشخصی دارد . در حال حاضر در دنیا چند استاندارد برای تولید و استفاده از بارکد وجود دارد که معتبرترین آنها استاندارد ESN/UCC است که 103 کشور دنیا از آن تبعیت می کنند و حدود 90% تجارت دنیا را پوشش می دهد .
در ایران به علت ضرورتی كه بنا به توسعه صدور كالاهای غیرنفتی ایران به بازارهای جهانی به وجود آمد در سال1374 سازمانی با عنوان «مركز ملی شماره گذاری كالا و خدمات » زیر نظر موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی تاسیس شد و پس از انجام مطالعات لازم با انتخاب استاندارد EAN/UCC كشور ما به عضویت موسسه بین المللی EAN International درآمد. تاكنون بیش از5 هزار شركت- كه بیشتر آنها شركت های تولیدكننده محصولات غذایی و شیمیایی هستند- به عضویت این موسسه درآمده و برای كالاها و محصولات خود باركد دریافت كرده اند.
* بارکد محصولات 12 رقمی است . البته در برخی از کشورها به دلایل مختلف بارکد 13 رقمی نیز وجود دارد .
12 رقم بارکد به شرح زیر است :
سه رقم اول نمایانگر کد کشور است .( کد ایران 626 ) . پنج رقم بعدی کد شرکت سازنده است . چهار رقم بعدی کد کالای مربوطه و در نهایت یک رقم آخر کد کنترل توسط رایانه به منظور کنترل صحت کد مورد نظر است .
بارکد شامل یکسری عدد و تعدادی خطوط موازی سیاه رنگ با ضخامت های مختلف در زمینه سفید بوده که از طریق دستگاه پویش گر ( SCANNER ) توسط امواج مادون قرمز قابل خواندن و انتقال به رایانه است . هر یک از این میله ها مانند یک بیت ارزشی معادل صفر و یک دارند .
بارکدهای اولیه اطلاعات را در قالب عرض و فاصله خطوط موازی چاپ شده ذخیره می‌کردند و به صورت یک دسته از خطوط مستقیم موازی دیده می‌شدند اما امروزه بارکدها ممکن است - بسته به نوع- به شکل یک دسته نقطه، یک دسته دایره هم مرکز و یا به صورت مخفی شده در تصاویر نیز ظاهر شوند. بارکدها توسط یک اسکنر نوری که دستگاه بارکدخوان نامیده می‌شود بازخوانی می‌شوند و اگر در تصاویر مخفی شده باشند توسط نرم‌افزار خاصی از آن بیرون کشیده می‌شوند. بارکدها به صورت گسترده‌ای در پیاده‌سازی سیستم‌های جمع‌آوری خودکار اطلاعات شناسه‌ها که سرعت و دقت ورود اطلاعات را بالا می‌برند کاربرد دارند.
هر یک از این کدها در بانک اطلاعاتی مربوط دارای اطلاعات کاملی شامل شرح ، مشخصات دقیق و فنی ، موجودی ، اطلاعات ورود و خروج برای استفاده کنندگان ذی ربط هستند .
کاربرد بارکد :
استفاده از باركد فقط به محصولات تولیدی شركت ها محدود نمی شود. در كارخانه ها و موسسات تولیدی به منظور ردیابی مداوم اطلاعات كالاهای تولیدی در خطوط مختلف تولید قطعات مصرفی موجود در انبارها، باركدهای منحصر به فردی ایجاد و با این سیستم ردیابی می شود. سیستم باركد كمك می كند تا تغییر اطلاعات را توسط سیستم باركد به بانك های اطلاعاتی منتقل كرده و همواره اطلاعات موجودی های خود را به روز نگه دارید. در واقع باركد به عنوان یك ترمینال ورودی كمك می كند تا تغییر یا ثبت اطلاعات با حداقل خطای اطلاعاتی به رایانه منتقل شود.
در حال حاضر در كشور ما از باركد برای جمع آوری و ثبت اطلاعات مختلف استفاده های متنوعی می شود. از كارت های حضور و غیاب پرسنلی گرفته تا قبوض آب و برق و تلفن، اطلاعات خطوط تولید و ردیاب محصولات، موجودی های انبار، كتب جهت ثبت شماره استاندارد بین المللی كتاب (شابك) و از همه بیشتر برای كالاهای تولیدی شركت ها كه در فروشگاهها ارائه می گردد.
تمام صنایع می توانند از مزیت های تکنولوژی بارکد سود ببرند مانند :
کارخانجات :
کارخانجات بزرگ و کوچک , انبارها می توانند از مزایای سهولت استفاده از بارکد استفاده کنند که این سیستم با تمام روش های مدیریتی مثل MRP , WMS و MES سازگار است .

حمل و نقل :
استفاده از بارکد در صنعت حمل و نقل باعث راحتی مدیریت کالاهای ثابت یا در حال حرکت می شود . هماهنگی بارکد با سیستم های مختلف شبکه ای باعث کاهش هزینه ها و ایجاد خدمات بهتر برای مشتریان می شود .
فروشگاهها :
با استفاده از بارکد در فروشگاه ها می توان کنترل دقیقی روی ورود و خروج کالاها , موجودی انبار و قیمت جنس ها در لحظه داشت ضمن اینکه با استفاده از ارتباط بی سیم می توان به راحتی در لحظه سفارش مشتری را ثبت و خرید را انجام داد .
مراکز درمانی :
استفاده از سیستم بارکد در مراکز درمانی باعث می شود تا مدیریت اطلاعات مهمی نظیر : پیشینه پزشکی بیمار , نوع بیمه و سایر اطلاعات به دست آورد .
* نوعی از سيستم هاي بارکد که در بالا اشاره شد ، شماره ي استاندارد بين المللي کتاب ياISBN است. اين سيستم در اواخر 1960 و اوايل 1970 به وجود آمد. آشکار است که سيستم واحدي براي شناسايي کتاب هايي که در تمام نقاط دنيا انتشار مي يابند، مورد نياز است. اکنون هر کتابي مي تواند يک شماره ي شناسايي انحصاري داشته باشد. ISBN، يک عدد ده رقمي است که شامل بلوک هاي عددي با معاني متفاوت است. اين شماره شامل چهار قسمت مي باشد که با خط تيره يا فاصله از هم جدا شده اند. اولين قسمت شماره که نشان دهنده ي زبان يا کشور است، شناسه ي گروه نام دارد و حداکثر 5 رقمي است. بخش دوم شماره، نشان دهنده ي ناشر و حداکثر 7 رقمي است. سومين بخش شماره، نشان دهنده ي تجديد چاپ يا تعداد چاپ است و بيش از 6 رقم نيست. قسمت نهايي، رقم چک کننده است. قسمتي از انعطاف پذيري اين سيستم در اين نکته است که تعداد زيادي شماره جهت استفاده موجود مي باشد. به ياد آوريد که يک شماره ي 10 رقمي داريم که رقم آخر آن، رقم چک کننده است. بنابراين سه قسمت اول شماره مي بايد در مجموع، يک عدد نه رقمي را تشکيل دهند. رقم هاي صفر، به عنوان پر کننده هاي فضا در ابتداي عدد، در صورتي که تعداد رقم ها به تعداد کافي نباشد، استفاده مي شوند.
* کارت هاي اعتباري، از يک سيستم بلوک هاي شماره اي، مشابه سيستم ISBN استفاده مي کنند. يک تفاوت واضح اين است که در اين جا حداکثر طول شماره 19 رقم است، اگرچه بسياري از شماره ها بين 13 تا 16 رقم مي باشند.
اولين رقم شماره ي کارت اعتباري، شناسه ي صنعت اصلي يا (Major Industry Identifier (MII نام دارد و نشان دهنده ي گروه صادر کننده ي کارت است .
به عنوان مثال، هنگامي که شماره با 3 شروع مي شود، نشان دهنده ي گروه مسافرت و سرگرمي است. کارت هاي پست آمريکا در اين گروه قرار مي گيرند. کارت هاي صادر شده توسط شرکت هاي گاز با رقم 7 شروع مي شوند. کارت هاي Visa و MasterCard در گروه بانکداري و امور مالي قرار مي گيرند (4 و 5) قسمت دوم شماره، شناسه ي صدور است که با احتساب رقم MII، شش رقمي است و رقم آخر ، رقم چک کننده است .
* برای راه اندازی سیستم های مبتنی بر باركد، نیاز به تجهیزاتی مانند نرم افزار تولید باركد، چاپگر چاپ باركد، پویشگر (Scanner) و برچسب های ویژه داریم.
در حالی که پیش از این قواعد رمزگذاری بارکدها فقط اجازه نمایش اعداد را می‌داد به کمک نشانه‌گذاری های جدید می‌توان از مجموعه حروف بزرگ الفبای انگلیسی تا مجموعه کامل نویسه‌های ASCII و حتی بیشتر از آن را در یک بارکد گنجاند. نیاز به گنجاندن داده‌های بیشتر با توجه به محدودیت اندازه بارکدهای اولیه به ظهور رمزهای ماتریسی (نوعی بارکد دوبعدی) انجامید که برخلاف بارکدهای اولیه به جای آن که از دسته‌ای از میله‌های موازی تشکیل شده باشد جدولی متشکل از سلولهای مربع شکل است. بارکد پشته‌ای سازشی بین بارکد دوبعدی و بارکد میله‌ای است که نشانه‌گذاری های قدیم بارکدهای میله‌ای را گرفته و در قالبی که اجازه وجود چند ردیف از بارکدهای میله‌ای را می‌دهد می‌گنجاند.
انواع مختلف روشهای کدگذاری :
بارکد در شکلهای مختلف ارائه می شود که ساده ترین نوع آن را در فروشگاهها و یا سوپر مارکتها دیده می شود .اما استانداردهای دیگر بارکد هم وجود دارد که در صنایع مختلف استفاده می شود مثل : مراکز درمانی , کارخانه های صنعتی و … که تمام اینها نحوه کدگذاری (Symbology) منحصر به فرد برای خود را دارند که غیر قابل تغییر هستند. حال این سوال پیش می آید که چرا اینهمه کدهای متفاوت وجود دارد ؟ این سوال به سادگی قابل جوابگوئی است چرا که Symbology های
مختلف برای خل مشکلات صنایع مختلف وجود آمده اند.
برخی از Symbology های معمول :
UPC/EAN :
این نوع کدگذاری برای کنترل خروجی ( کنترل نهائی ) به کار برده می شود . کد UPC با طول ثابت می باشد و به طور خاص در فروشگاهها و کارخانجات تولید کننده مواد غذایی کاربرد دارد . این کد برای سوپرها و این چنین مواردی در نظر گرفته شده است که با استفاده از 12 رقم فضای مناسبی برای تعریف محصولات در اختیار ما قرار می دهد .
Code 39 :
این روش کد گذاری به این دلیل ایجاد شد تا در صنایعی که احتیاج به استفاده از حروف نیز در کنار ارقام دارند به کار برده شود . این روش کدگذاری عمومی ترین روش کدگذاری است که از قدیم به کار برده می شود . این نوع کدگذاری معمول در تمام صنایع - به استثناء تولید کنندگان موادغذایی – به کار گرفته می شود اما با توجه به اینکه بارکد دارای طول زیادی خواهد بود برای مواردی که اندازه برچسب روی اقلام تولیدی گزینه ای قابل توجه باشد پیشنهاد نمی شود.

Code 128 :
این روش کدگذاری وقتی به کار می آید که شما انتخاب زیادی از حروف و ارقام داشته باشید . در صنایعی که اندازه برچسب روی اقلام گزینه قابل توجه باشد این روش کدگذاری انتخابی مناسب برای شماست چرا که فشرده و خوانا است . از این روش کدگذاری معمولا در حمل و نقل استفاده می کنند که در آن اندازه لیبل یک مورد مهم می باشد .
Interleaved 2 of 5 :
از دیگر روشهای کدگذاری معمول در صنایع حمل و نقل است که در کنار آن کاربرد بسیاری در انبارها و شرکت های عمده فروش می باشد . این کدها هم به صورت فشرده و کم جا هستند .
PDF417 :
این روش کدگذاری به عنوان روش دو- بعدی ( 2D ) شناخته شده است که به صورت خطی نبوده و بیشتر شما را به یاد جدول روزنامه ها می اندازد اما تفاوت این کد با سایر کدهایی که در بالا توضیح داده شد این است که PDF417 واقعاً یک فایل داده های سیار ( Portable Data File ) است که مثلا می تواند شامل : اسم , آدرس , شماره تلفن منزل , شماره گواهینامه رانندگی و عکس و حتی خلاصه سوابق رانندگی شما باشد ! در نهایت اینکه این روش کدگذاری می تواند اطلاعات کامل و جامعی را در خود جای داده و حجمی در حد یک تمبر پستی داشته باشد البته طبیعی است هر چه اطلاعات شما کاملتر باشد حجم این کد نیز بزرگتر خواهد شد .
* بارکدها را می توان با یک کامپیوتر عادی و با یک پرینتر لیزری چاپ کرد. شما فقط نیاز به یک برنامه مناسب برای ساخت و پرینت آن دارید.
نصب بارکد :
با استفاده از نرم افزار Corel DRAW مي توانيد بارکد EAN13 را به راحتي نصب نماييد.
کافي است از Edit در نرم افزار Corel DRAW به سراغ انتخاب Insert Barcode برويد. با انتخاب آن پنجره مربوطه باز مي شود. در پنجره باز شده استاندارد EAN13 را انتخاب نماييد و 12 عدد خود را وارد نماييد بعد از تايپ آخرين يا دوازدهمين رقم ،سيزدهمين رقم که همان کدکنترل يا Check digit است ظاهر مي گردد.
Next پنجره بعدي باز مي شود در اين قسمت مشخصات بارکد از نظر ابعاد و دقت خروجي سئوال مي شود و در انتها نيز بارکد مورد نظر روي صفحه Corel DRAW ظاهر مي گردد.

خواندن بارکد ها :
هنگام خواندن بارکدها معمولا یک سنسور نوری وجود دارد که بسته به سیگنال دریافتی ( سیاه یا سفید باشد) در خروجی صفر یا یک را نتیجه می دهد. سیستمهای بارکدها می توانند با چندین روش رمزگشایی عمل کنند. هر روش رمز گشایی مانند یک زبان برای سیستم است و هر کدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند.
* در باركدها بعضي مواقع تيكهايي هم براي اطمينان بيشتر قرار داده مي شوند .تیکها کاراکترهایی هستند که در بارکد ها برای تضمین خواندن درست قرار داده شده اند. تیکها در بعضی بارکدها که مستعد خطاي بيشتري هستند ضروری است.
بارکد خوان معمولا یک قسمت براي اسكن نوارها دارد كه یک اسکنر بارکد لیزری است. بارکدها با کشیده شدن تابش کوچکی از نور روی کد چاپ شده قابل خواندن هستند . چشمان ما تنها خط قرمزی از نور را میبیند که از بارکد خوان تابیده می شود اما چه اتفاقی در تابش و بازتاب آن نور قرمز در میان این خطوط تیره و روشن می افتد ؟ قطعه ای در بارکدخوان بازتاب نور را دریافت کرده و آنرا به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند . منبع تابش لیزر شروع به خواندن فضای خالی قبل از اولین خط مشکی می کند و این کار را تا انتهای کد انجام میدهد – اگر بارکد دارای این فضای خالی معین در ابتدا و انتهای خود نباشد قابل خواندن نیست که به این فضا ها Quiet Zone می گوئیم – هر چه کد ما طولانی تر باشد تعداد نوارهای ما نیز بیشتر خواهد بود و هر چه تعداد نوارهای ما بیشتر باشد باید ارتفاع نوارها نیز بیشتر شود تا کد به راحتی قابل خواندن باشد .
براي درك نحوه دكد كردن باركدها شما خود را در داخل دستگاه فرض کنيد. شما باید منتظر اولین نوار مشکی باشید. هنگامی که اولین نوار مشکی دیده شد ساعت یا کلاک داخلی ری ست می شود به مقدار عدد صفر و كلاك شروع مي شود. سپس منتظر می شوید تا نوار سفید برسد.به محض رسيدن نوار سفيد ما می توانیم زمان را بخوانیم و آنرا متناسب با طول نوار مشکی یادداشت کنیم . هنگامی که ما از سفید به سیاه می رویم دوباره زمان را می خوانیم و پهنای نوار را یادداشت می کنیم. ما این کار را تا آخرین نوار انجام می دهیم. بعد از این ما اطلاعات کد شده را دکد می کنیم و نتایج به همين روش بدست می آید.
* به طور کلی سه مدل بارکد خوان وجود دارد : ثابت , بارکدخوانهای سیار دسته ای و بارکدخوانهای سیار بی سیم
ساختار بارکد:
هر خط بارکد نشان دهنده عدد 1 و هر فضاي خالي نمايش دهنده صفر است و تمام بارکد با صفر و يک نمايش داده مي شود.
* اسکنر چکونه کار می کند :
پایه هر دستگاه بارکد خوان یک اسکن کننده , یک رمزگشاینده و یک کابل ارتباطی میان کامپیوتر و دستگاه
بارکد خوان می باشد .
وظیفه اسکن کننده این است که کد را اسکن کرده و داده های خروجی الکتریکی ایجاد نماید که داده ها با نوارهای مشکی و فاصله بین آنها مرتبط است . این داده های الکتریکی سپس توسط رمز گشا آنالیز شده و بر اساس نوع کدگذاری و محتوی کد به صورت متعارف کامپیوتری ( شامل حروف – اعداد و یا علامتهای دیگر استاندارد مثل ” – ” و ” . ” و … ) نمایش داده می شود .
همچنین اسکن کننده ها می توانند که این رمزگشا را به صورت داخلی داشته باشند و یا کدها را به صورت رمزگشایی نشده در خود نگهداری کنند که در این حالت احتیاج به وسیله ای دیگر دارند که به آن رابط یا Wedge می گوییم . در این حالت کدها به محض اتصال به این رابط توسط رابط رمزگشائی می شوند و به مکان مورد نظر ما ( برای مثال بانک داده ها ) منتقل می شوند .
جدید ترین جانشین بارکد :
وال مارت یک سوپر مارکت است که برای حفظ اجناسش این روش را اختراع کرد.
بدین ترتیب که به‌جای بارکد یک سیتم شناسایی بر محصولات نصب شد که از طریق فرکانس‌های رادیویی کار می‌کند. این یک سیستم لیبلینگ است که شامل تراشه‌ای الکترونیکی به اندازه‌ی یکدانه برنج و حتی کوچک تر است. اطلاعات محصول در این سیستم به کامپیوتر منتقل می شود. این تراشه می‌تواند بیش از بارکد اطلاعات ذخیره کند. و مساله این است که علایم آن بعد از این‌که خریدار سوپرمارکت را هم ترک می‌کند، ارسال می‌شود. طبق گفته‌ی وال مارت مصرف کننده می‌تواند موقع خارج شدن درخواست کند که این تراشه خاموش شود .
استفاده از این نوع بارکد برای محصولاتی از شرکت ژیلت و پی جی ، و سایرمحصولات نظیر کوکاکولا، کداک، نستله و خیلی شرکت‌های دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 

 

  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
IMAGE
یکشنبه, 11 اسفند 1392   پرداخت آنلاین حق عضویت     دوستان عزیز جهت پرداخت حق عضویت سالانه انجمن در صورت تمایل می توانند به جای مراجعه به بانک از طریق سامانه زیر اقدام به پرداخت اینترنتی نمایند. ورودیه: برای کلیه اعضا مبلغ 100/000 ریال می باشد که فقط یکبار و در ابتدای عضویت باید پرداخت گردد .لذا عزیزانی که می خواهند به عضویت...
IMAGE
یکشنبه, 24 فروردين 1393 دوره آموزشی اصول محلول سازی ( کاربرد در صنعت)       بدینوسیله به اطلاع اعضای محترم انجمن می رساند، اولین دوره آموزشی  یک روزه سال 1393 با عنوان " اصول محلول سازی ( کاربرد در صنعت)" در روز پنجشنبه مورخ 1393/2/4 ( به صورت تئوری و کارگاه عملی ) در دانشکده شیمی دانشگاه رازی  واقع در کرمانشاه ـ باغ ابریشم ، پردیس دانشگاه رازی ـ...
IMAGE
یکشنبه, 27 بهمن 1392 شمارش معکوس برای رسیدن سال جدید شروع شده و همه به فکر خانه تکانی منزل و آمادگی برای سال جدید هستند. اما بهتر نیست با یک تغییر در روش خانه تکانی امسال علاوه بر نظافت، رنگ و بویی متفاوت به منزل خود بدهید؟ همراه با خانه تکانی می توانید کار سازماندهی به محیط زندگی خود را نیز انجام دهید. با این کار علاوه بر نظافت، یک روح تازه از نظم و...
IMAGE
پنج شنبه, 19 دی 1392 دوره آموزشی طراح و محاسبه گر واحدهای عملیاتی در صنایع غذایی به اطلاع اعضای محترم انجمن می رساند با توجه به راه اندازی مرکز High Tech اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان کرمانشاه در رشته صنایع غذایی ، دوره آموزشی طراح و محاسبه گر واحدهای عملیاتی در صنایع غذایی از تاریخ 92/10/21لغایت 92/11/23 در شیفت صبح به صورت رایگان برگزار می گردد. لذا در...
IMAGE
یکشنبه, 15 دی 1392 بدینوسیله به اطلاع اعضای محترم انجمن می رساند، آخرین دوره آموزشی سال 1392 با عنوان " تجزيه و تحليل خطا و آثار آن  FMEA" در تاریخ چهارشنبه  25/10/1392 لغایت پنجشنبه 26/10/1392   در دانشکده داروسازی واقع در باغ ابریشم ـ روبروی ساختمان معاونت غذا و دارو ، با تدریس جناب آقای دکتر آزادی برگزار خواهد شد . لذا از عزیزانی که علاقمند به شرکت در...
IMAGE
دوشنبه, 09 دی 1392 با توجه به گسترش امکانات و تکنولوژی جدید درمانی و افزایش روز افزون هزینه های پزشکی، بیمه درمان تکمیلی پوشش مناسبی برای رفع نگرانیها و امکان خوبی برای تامین بخش مهمی از هزینه های مازاد بر تعرفه های سازمان بیمه تامین اجتماعی در زمان بروز بیماریها و حوادث می باشد.   پوششهای اصلی اینگونه بیمه نامه ها عبارتند از جبران هزینه جراحی و...
IMAGE
یکشنبه, 24 فروردين 1393 دوره آموزشی اصول محلول سازی ( کاربرد در صنعت)     بدینوسیله به اطلاع اعضای محترم انجمن می رساند، اولین دوره آموزشی  یک روزه سال 1393 با عنوان " اصول محلول سازی ( کاربرد در صنعت)" در روز پنجشنبه مورخ 1393/2/4 ( به صورت تئوری و کارگاه عملی ) در دانشکده شیمی دانشگاه رازی  واقع در کرمانشاه ـ باغ ابریشم ، پردیس دانشگاه رازی ، دانشکده...
IMAGE
یکشنبه, 15 دی 1392 بدینوسیله به اطلاع اعضای محترم انجمن می رساند، آخرین دوره آموزشی سال 1392 با عنوان " تجزيه و تحليل خطا و آثار آن  FMEA" در تاریخ چهارشنبه  25/10/1392 لغایت پنجشنبه 26/10/1392   در دانشکده داروسازی واقع در باغ ابریشم ـ روبروی ساختمان معاونت غذا و دارو ، با تدریس جناب آقای دکتر آزادی برگزار خواهد شد . لذا از عزیزانی که علاقمند به شرکت در...
IMAGE
دوشنبه, 11 آذر 1392 بدینوسیله به اطلاع اعضای محترم انجمن می رساند، ششمن دوره آموزشی سال 1392 با عنوان " اصول و فنون نمونه برداری و بازرسی نمونه ای " در تاریخ چهارشنبه 92/9/20 لغایت پنجشنبه 92/9/21 در دانشکده داروسازی واقع در باغ ابریشم ـ روبروی ساختمان معاونت غذا و دارو ، با تدریس جناب آقای دکتر سیامک آزادی برگزار خواهد شد . لذا از عزیزانی که علاقمند به شرکت در...
IMAGE
سه شنبه, 19 شهریور 1392  به اطلاع اعضای محترم انجمن می رساند، چهارمین دوره آموزشی سال 1392 با عنوان " آموزش نرم افزارMinitab" در روزهای چهارشنبه 1392/6/27 و پنجشنبه 1392/6/28در محل آمفی تاتر دانشکده داروسازی واقع در باغ ابریشم ـ روبروی ساختمان معاونت غذا و دارو ، با تدریس جناب آقای دکتر سیامک آزادی (مدیر مرکز مطالعه و تحقیقات توسعه استان و مدرس موسسه آموزش عالی جهاد...
IMAGE
دوشنبه, 21 مرداد 1392 بدینوسیله به اطلاع اعضای محترم انجمن می رساند، سومین دوره آموزشی یک روزه سال 1392 با عنوان آشنایی با کدکس مواد غذایی در روز پنجشنبه مورخ 1392/5/31 در محل آمفی تاتر دانشکده داروسازی واقع در باغ ابریشم ـ روبروی ساختمان معاونت غذا و دارو ، با تدریس جناب آقای دکتر پرویز بشیری (عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی...
IMAGE
چهارشنبه, 26 تیر 1392 بدینوسیه به استحضار اعضای محترم انجمن می رساند انجمن مسئولین فنی و کنترل کیفیت صنایع استان خراسان رضوی با همکاری اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی و سازمان ملی استاندارد کشور، دانشگاه فردوسی و انجمن های صنفی کنترل کیفیت دیگر استانها ( تهران ، کرمانشاه ، اصفهان ، مازندران ، لرستان ، زنجان ، قزوین و ...) جهت ارائه طرح...
IMAGE
پنج شنبه, 27 تیر 1392 نان صنعتی، یعنی نانی که در حجم بالا و معمولاً در کارخانه تولید شود، بنابراین شکل نان گویای صنعتی بودن آن نیست. در متون تاریخی، قدمت نان تقریباً به 30 هزار سال پیش و شواهد مرتبط به تخمیر شدن و استفاده از مواد تخمیری به حدود 10 هزار سال پیش ذکر شده، اما تهیه نان به شکل صنعتی در کشورهای اروپایی، سابقه تقریباً 200 ساله‌ای دارد. طبق آمار،...
IMAGE
یکشنبه, 23 تیر 1392 از آنجا که مردم عادی نمی‌توانند از روی ظاهر ادویه‌ها و خارج از محیط آزمایشگاهی به کیفیت بالا یا پایین آن‌ها پی ببرند، بنابراین نمی‌توان گفت که کدام نوع از ادویه‌های فله‌ای برتر از کدام نوع دیگر هستند. معمولاً ادویه‌ها در کارخانه‌ها تولید نمی‌شوند و فرایند خاصی هم برای تولید آن‌ها به کار نمی‌رود. یعنی پرمصرف‌ترین ادویه‌ها...
IMAGE
شنبه, 22 تیر 1392   پایه اصلی پنیر لبنه، ماست چکیده و تغلیظ شده است و حتی اوایل تولید صنعتی، آن را در مقاله‌های علمی بین‌المللی با عنوان ماست چکیده می‌شناختند.      خاستگاه پنیر لبنه، کشور ترکیه است. این فراورده از مدت‌ها قبل در این کشور به شکل سنتی تولید می‌شد اما در حال حاضر به صورت صنعتی و با فرمولی مشخص وارد بازار شده است. پایه اصلی پنیر لبنه،...
چهارشنبه, 25 ارديبهشت 1392  چـای به طور گسترده در سراسر جهان به عنوان یک نوشیدنی گرم و محبوب در بین مردم رواج دارد و بیشتر به صورت داغ مصـرف می شود.نوشیدن چای در بسیاری از جوامع جزء جدانشدنی از زندگی روزمره می باشد. این نوشیدنی محبوب در مناطق گرمسیر و فصل تابستان باعث بالارفتن دمای بدن و احساس بیشتر گرما می شود که باعث کاهش مصرف این نوشیدنی می گردد.امروزه...
چهارشنبه, 25 ارديبهشت 1392 مديريت جامع کيفيت همان فلسفه برتر است ؛ به اعتقاد ما مديريت جامع کيفيت همه ويژگيهاي گفته شده در گام پيشين را شامل مي‌شود ؛ مديريت جامع کيفيت با داشتن ارکان فلسفي و اصول ساده و قابل درک و فراهم نمودن يک بستر طبيعي براي تلاشها ، شايد تنها گزينه در پيش روي مديران باشد . سه رکن مهم فلسفه مديريت جامع کيفيت يعني مشتري‌محوري ،...